Публикувано на 15 май, 2018

Първи селекционен турнир за Национален тим’2018

Добродневно

 

Първи селекционен турнир за Национален тим’2018 се проведе в неделя в залата в столичния квартал „Челопечене”. Предстоят още четири състезания, след които ще стане ясно кои са 12-те играчи в разширения състав на тазгодишния „Отбор на надеждата”, който ще представи България на Световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити през ноември.

 

 

Младежи от София, Пловдив и Сливен взеха участие в първия селекционен турнир. Някои от тях са от институции или живеят в незаконни постройки, а други са от център за рехабилитация, в който продължават възстановяването си след преодоляване на наркотична зависимост. Обединява ги любовта към футбола и стремежа да постигнат устойчивост в личната си промяна, което е и пътят към по-добро бъдеще. А както „Спортс Мениджмънт България” вече от години доказва, спортът е най-универсалното и ефикасно средство за социална интеграция.

 

 

 

Мачовете в зала „Челопечене” се играха по правилата за стрийт футбол. Срещите бяха с две полувремена с продължителност 7 минути. Националният селекционер Борислав Фердинандов и треньорът Младен Христов проследиха отблизо представянето на младежите, но се въздържаха от коментари преди крайния срок за определяне на играчите за националния тим през септември.