Публикувано на 27 май, 2018

Деца от „Център на надеждата“ се включиха във велопоход

Добродневно

Дани, Симон и Божидар тренираха цял месец за предизвикателството

 

 

 

 

Деца от „Център на надеждата“ се включиха във велопохода от София до Божурище, организиран традиционно в последната седмица на месец май от „Софийски Колоездачен клуб“, Дарик радио и Община Божурище.

 

 

Дани, Симон и Божидар тренираха за предизвикателството в продължение на месец, за което им помогна Любомир Тасев, секретар на „Софийски колоездачен клуб“ и един от треньорите в „Център на надеждата“. Подготовката за велопохода, който продължи близо час, бе поредния повод за усъвършенстване на умения, каляване на воля и добиване на нови знания, така че към заниманията се присъединиха и другите деца от центъра. 

 

 

 

Събитието има за цел да възпита спортен дух сред малки и големи и да популяризира придвижването с велосипед. Тази година с велопохода се отбеляза и 121 години от създаването на град Божурище.

 

 

„Посланието е да запалим не само децата, а и родителите, за да има приемственост в придвижването с велосипед. За да могат тези деца да намалят това обездвижване, на което са подложени“, сподели Любомир Тасев.