Публикувано на 02 юни, 2018

България се класира за полуфиналите на европейското по стрийт футбол

Добродневно

 

 

Българският национален отбор по стрийт футбол, селектиран и подготвен от „Спортс Мениджмънт България“, се класира за полуфиналите на европейското първенство в този атрактивен спорт, което в момента се провежда в Германия. Националите завършиха на второ място в предварителна група А на турнира, след като победиха последователно съставите на Швеция (6:2) и Турция (4:0), а в третия си мач загубиха с 1:2 от финландците.

 

 

 

 

Съперник на българския отбор в днешния полуфинал ще бъде тимът на Словакия, който завърши на първо място в предварителна група В. Четвъртият състав, който продължава в следващата фаза, е този на Унгария. Ако спечелят първия си мач от директните елиминации, почти сигурно българите ще се изправят във финала отново срещу силния тим на Финландия, за който играят трима етиопци.

 

Тази година всяка страна е представена в турнира от смесен състав, като на терена е задължително да има поне един представител от двата пола. Всеки от отборите има по четири играчи, като трима от тях излизат на игрището. Българският тим се състои от Михаела Първанова, Цветан Янков, Петър Иванов и Имрам Хан. Тимът на България участва в турнира в Германия за четвърта поредна година, благодарение на спонсорството на „Бестимекс“ ООД, дистрибутор на продукти за дизайн, строителство и архитектура.