Публикувано на 03 юни, 2018

България завърши на второ място на европейското по стрийт футбол

Добродневно

 

Българският национален отбор, селектиран и подготвен от „Спортс Мениджмънт България“, завърши на второ място на силното европейско първенство по стрийт футбол, което се проведе тази седмица в Германия за четвърта поредна година. С това свое призово класиране тазгодишните национали дублираха най-доброто постижение на български състав в турнира, постигнато от мъжкия тим на България миналата година.

 

 

Снощи българите загубиха финалния мач в състезанието от отбора на Словакия с 1:2, след като преди това надиграха този на Полша с 5:0 в полуфинала.

Тази година всяка страна беше представена от смесен състав на възраст от 18 до 26 години, като според регламента беше задължително на терена да има поне по един представител от двата пола. Всеки от отборите има по четири играчи, като трима от тях излизат на игрището. България беше представена от Михаела Първанова, Цветан Янков, Петър Иванов и Имрам Хан.

 

След промяна, извършена от организаторите заради голямата тежест на феърплея в състезанието, отборът на Полша замени този на Унгария като четвърти полуфиналист и се изправи вчера срещу България. В другия полуфинал словаците надиграха изненадващо фаворита за титлата Финландия с 2:1.

 

Българският отбор участва в турнира в Германия за четвърта поредна година, благодарение на спонсорството на „Бестимекс“ ООД, дистрибутор на продукти за дизайн, строителство и архитектура. Спечелването на сребърните медали в тазгодишния европейски шампионат, продължи традицията всички състави по стрийт футбол на България да печелят награди в състезанието. Женските отбори имат бронзови отличия през 2017 г. и купа за феърплей през 2015 г. Мъжките състави имат бронзови медали през 2015 и 2016 г., както и сребърни след нелепата загуба в продълженията на миналогодишния финал срещу тима на Испания.