Публикувано на 18 юни, 2018

България ще приеме домакинството на Световна купа по футбол SATUC

Добродневно

 

България ще бъде домакин на световната купа по футбол за деца в неравностойно положение, която фондация SATUC възнамерява да проведе през месец август тази година. Това стана ясно днес след срещата между президента на Български футболен съюз Борислав Михайлов и принцесата на Катар Шейкха Ал Тани, която е основател на SATUC (Sheikha Al Thani for Underprivileged Children).

 

 

 

„Изключително съм щастлив, че БФС ще бъде съорганизатор в събитие, което надхвърля пределите на футбола и може да промени към по-добро живота на стотици деца в неравностойно положение от цял свят“, заяви Борислав Михайлов след визитата на братовчедката на настоящия емир на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани в Национална футболна база в „Бояна“.

 

 

 

Партньор в организацията на събитието е също компанията „Спортс Мениджмънт България“, която вече 7 години използва успешно футбола като инструмент за социална интеграция чрез популярния си проект „Отбор на надеждата“. 

 

Предстоящата Световна купа SATUC в България е вторият международен шампионат за деца в неравностойно положение, който едноименната фондация на Шейкха Ал Тани ще проведе. Първият турнир се състоя в Египет през 2015 година, където освен отбора на домакините участие взеха още съставите на Алжир, Англия, Мавритания, Мароко, Сирия, Филипините и Бряг на слоновата кост.

 

Повече информация за предстоящата Световна купа SATUC ще бъде предоставена на медиите на специална пресконференция на 19 юни (вторник) от 12:00 часа в Национална футболна база, на която ще присъстват принцеса Шейкха Ал Тани, президентът на БФС Борислав Михайлов и изпълнителният директор на „Спортс Мениджмънт България“ Виктор Кирков.