Публикувано на 19 юни, 2018

Принцесата на Катар Шейкха Ал Тани: За впечатленията си от България, силата на футбола, какво е да играеш за „Челси“ и да имаш титла

Добродневно

 

Принцесата на Катар Шейкха Ал Тани, основател на фондация SATUC (Sheikha Al Thani for Underprivileged Children), даде пространни интервюта на българските медии, веднага след пресконференцията, на която заедно с Борислав Михайлов, президент на Българския футболен съюз, подписаха Меморандум за сътрудничество. С него България приема домакинството през август, тази година, на второто издание на Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение.

 

 

Събитието бе отразено от няколко телевизии, сред които БНТ и Нова тв. Националната телевизия помести репортаж в централната си спортна емисия в 20;20, като в него бе подчертана значимостта на предстоящото първенство.  „Събитието надхвърля пределите на най-популярната игра и може да промени живота на стотици деца по света“, заяви Борислав Михайлов.  

В репортажа на БНТ се акцентира и на партньорството на „Спортс Мениджмънт България“ в организацията на предстоящото първенство, както и на опита на компанията, която чрез проекта „Отбор на надеждата“ от 7 години „използва футбола за социална интеграция.“

 

последвайте връзката, за да гледате репортажа:

 

Нова тв също излъчи репортаж за пресконференцията в централната си спортна емисия, като отново бе изтъкната важността на Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение, както и на домакинството на България.

 

последвайте връзката, за да гледате репортажа:

 

След официалната част, Нейно Височество Шейкха Ал Тани отговори на въпросите на журналисти. Пред сайта БЛИЦ принцесата сподели, че причината да основе фондацията си SATUC е желанието й да прави нещо повече за децата от това да им дава храна, вода или дрехи: „Нещо различно, което ще им помогне в бъдеще, нещо което ще им покаже приятелството, света... И футболът е това нещо. Много хора обичат футбол, играят футбол. Децата могат да се развият чрез него.“ Пред медията Нейно Височество Шейкха Ал Тани сподели още, че самата тя е тренирала във футболния клуб „Челси“ и разбира се, следи Световното първенство. А на въпроса: "Какво е да си принцеса?", отговори:

 

„Мисля, че просто дава повече респект. Хората се отнасят много мило към теб. Важно е обаче да бъдеш добър човек, независимо дали имаш титла или не.“

 

Принцесата на Катар Шейкха Ал Тани даде интервюта и за популярни телевизионни предавания, като зрителите ще имат възможност да ги гледат в следващите дни.

 

 

Подписването на Меморандума за сътрудничество между Нейно Височество и Борислав Михайлов, президент на Българския футболен съюз, бе отразено и от БТА, Gong.bgБНР , както и от Sportal.bg, където освен кадри от пресконференцията, бяха публикувани и два материала, посветени на домакинството на България на предстоящата Световна купа за деца в неравностойно положение. В статиите бе  поместена и информация за  българския отбор, който ще участва в първенството, както и за треньора му Методи Здравков – първият селекционер на „Отбор на надеждата“.