Публикувано на 02 юли, 2018

„Отбор на надеждата“ тренира на Националната база в „Бояна“

Добродневно

 

Дамският национален „Отбор на надеждата“ провежда от началото на тази седмица подготовка за предстоящото си участие на Европейски стрийт футбол фестивал 2018 в Грац, Австрия. Тимът, съставен от четири състезателки в неравностойно положение, и треньор, е настанен и тренира в Национална футболна база в „Бояна“ по покана на Български футболен съюз.

 

 

Две от дамите, които следващата седмица ще носят екипа на България на международния форум, са от град Пловдив, а другите две са от села до град Гоце Делчев. „Отбор на надеждата“ има възможност да използва за подготовката си както изкуствения терен, така и футзал залата, когато атмосферните условия не позволяват тренировки на открито. Треньор на отбора е Ива Радкова от Национална спортна академия, която взе приза „Студент на годината“ за 2017 година в категорията „Педагогически науки“.

 

Европейският фестивал в Грац е насрочен за средата на идната седмица и ще отбележи 15-годишнината от създаването на световното първенство за бездомни хора, което се провежда за първи път в австрийския град през 2003 година. В турнира ще вземат участие 8 дамски и 6 мъжки отбора. В състезанието при жените съставите ще бъдат разделени в две групи, а за фазата на директните елиминации ще продължат по два тима от всяка група.

 

 

Българският състав ще бъде облечен с екипировка „Мишо“, която му беше подарена от Асоциация на българските футболисти.

Като рефер в турнира  Грац ще се включи и бившият състезател от „Отбор на надеждата“ Асен Станков. Той беше харесан в новото си амплоа от организаторите на събитието по време на предишния европейски стрийт футбол фестивал, който беше организиран от „Спортс Мениджмънт България“ миналата година в град София.