Публикувано на 12 август, 2018

България се класира за четвъртфиналите на Световната купа по футбол SATUC

Добродневно

България се класира за четвъртфиналите на Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение – SATUC. Националите ни победиха отбора на Ирак с 4:0, а след това надиграха и този на Либерия с 2:0. С двата си успеха българският тим, ръководен от селекционера Методи Здравков, завърши първи в своята група, а в понеделник, от 16:00 часа, ще срещне отбора на Босна и Херцеговина.

 

 

Първото полувреме на мача между България и Ирак завърши с 0:0. В почивката националите ни получиха ценни съвети и напътствия от селекционера Здравков и се върнаха на терена, видимо по-уверени. Резултатите не закъсняха и още в началото на второто полувреме Светослав Димитров отбеляза първо попадение във вратата на Ирак. Вторият гол беше дело на Георги Илиев, който вкара и финалния четвърти. За третото попадение във вратата на противниковия тим се разписа Алекси Кирилов.

 

 

Отборен дух и уверена игра националите ни показаха и във втория мач, който беше срещу тима на Либерия. Младежите демонстрираха майсторство на терена и заслужено бяха аплодирани от публиката през цялото време. Особено активни феновете бяха в напрегнатия момент, в който националът Иво Миланов се подготвяше за изпълнение на дузпа. Той се справи блестящо, отбелязвайки първия гол в мача в полза на България. Второто попадение падна след забележително изпълнение на Трайчо Методиев, който с левия крак от въздуха вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на отбора на Либерия.

 

Световна купа по футбол за деца в неравностойно положение – SATUC, се организира съвместно от едноименната фондация на принцесата на Катар Шейкха Ал Тани и от Български футболен съюз. В престижния форум със социална цел се включиха 12 отбора.

 

Световното първенство по футбол SATUC, беше открито с тържествена церемония в неделя, преди старта на футболните срещи, на Национална футболна база „Бояна“. Началото на форума беше дадено с впечатляващо изпълнение на Нина Николина и Магическите гласове на България, последвано от вдъхновяващи речи принцесата на Катар Шейкха Ал Тани и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, които приветстваха участниците в първенството, както и посланиците на събитието.