Публикувано на 21 декември, 2018

Европейска шампионка подписа със „Спортс Мениджмънт България“

Добродневно

 

Европейската шампионка по джудо при подрастващите Бетина Темелкова подписа договор с българската компания „Спортс Мениджмънт България“, която ще я представлява в следващите 2 години. 21-годишната джудистка е родом от град Сливен, но от 2 години се състезава за Израел. В момента тя е на двадесета позиция в световната ранглиста в своята категория до 52 килограма. Сред големите постижения на Темелкова е сребърният медал от младежките олимпийски игри в Нанджин през 2014 година.

 

 

 

„Към момента в България няма практика състезатели по джудо да бъдат представлявани от професионалисти в спортния мениджмънт. Като цяло това е приоритет на високо платените спортисти в отборните спортове. За да мога да се концентрирам изцяло върху представянето си на татамито, имам нужда от доверен партньор, който да се грижи за всичко останало, касаещо професионалната ми кариера и репутацията ми“, коментира Темелкова.

 

Тя допълни, че е взела решение да се обвърже именно със „Спортс Мениджмънт България“ след детайлно проучване на начина на работа на компанията и резултатите, които тя е постигнала до момента.

„Аз съм социално отговорен човек, каза още джудоката. Макар да не живея в България през последните 2 години, заради конфликта, инспириран от предишното ръководство на Българска федерация джудо, следя ежедневно какво се случва в Родината ми и искам да помогна, с каквото мога. Харесва ми философията на „Спортс Мениджмънт България“ да използва спорта като инструмент за социална промяна и искам в партньорство с тях да дам и аз своя принос за държавата, в която съм се родила и израснала.“

 

„Спортс Мениджмънт България“ е създадена от професионалиста в сферата на спортния мениджмънт и маркетинг Виктор Кирков през месец юли 2011 година. От тогава е изпълнила договори с много спортни организации, организирала е световни и европейски първенства в България, но развива и свои отбори по стрийт футбол. Най-популярният проект на компанията е „Отбор на надеждата“, който има безпрецедентен успех при социалната интеграция на хора в неравностойно положение чрез футболни тренировки и участие на световни първенства по футбол за бездомни хора.

 

„Договорът с Бетина Темелкова е изключително предизвикателство за нашия екип, тъй като тя е първият представител на индивидуален спорт, с който ще имаме дългосрочни договорни взаимоотношения. Нямам обаче никакво съмнение в крайния успех на партньорството ни, тъй като с професионалист като нея много лесно може да се постигне синергия“, коментира изпълнителният директор на „Спортс Мениджмънт България“ Виктор Кирков.