Публикувано на 07 януари, 2019

Sports Management Bulgaria знае рецептата за сбъдване на немислимото

Добродневно

Да постигаш систематично успехи в област, в която сънародниците ти от години се провалят, е не само признание, но и огромна отговорност, защото стъпка по стъпка се превръщаш в еталон, който всички останали се опитват да следват. Социалните триумфи, купите и медалите в различни футболни дисциплини съпътстват Sports Management Bulgaria от самото създаване на компанията през 2011 г. Последните дванадесет месеца обаче много ясно дефинираха безспорния факт, че предшестващите ги постижения не са били просто плод на случайно стечение на обстоятелствата. През 2018 година нашата компания се утвърди като основен източник на международен престиж за България, когато става въпрос за футбол, а и не само...

 

 

Първото ни състезание за годината беше в началото на юни, когато български национален отбор, селектиран и подготвен от Sports Management Bulgaria, завърши на второ място на силното европейско първенство по стрийт футбол. Шампионатът, който беше за смесени състави, се проведе на самолетна писта в близост до Берлин, а треньор на тима беше Младен Христов – бивш национален селекционер на „Отбор на надеждата“. С това свое призово класиране миналогодишните национали дублираха най-доброто постижение на български тим в турнира от 2016 г. 

 

 

Само месец по-късно дамският „Отбор на надеждата“, който представи България на Европейски стрийт футбол фестивал 2018 в Грац, спечели бронзовите медали в турнира. Милена, Надя, Боги и Катя извършиха истински подвиг, тъй като нямаха резерви в надпревара, в която изиграха шест мача за 2 дни. Треньор на отбора беше Ива Радкова от Национална спортна академия, която взе приза „Студент на годината“ за 2017 година в категорията „Педагогически науки“.

 

 

Отлично представяне в турнира направи и българският съдия Асен Станков, на когото организаторите повериха мъжкия финал. Бившият играч от световното първенство по футбол за бездомни хора от Мексико 2012 свири мача по превъзходен начин и получи поздравления и от двата отбора, които играха за купата.

 

 

Бронзовите медали спечели и отборът ни на Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение SATUC, организирана от Български футболен съюз на националната база в „Бояна“. Sports Management Bulgaria беше партньор на националната асоциация за провеждането на престижното социално събитие, инициирано от принцесата на Катар Шейкха Ал Тани и фондацията й SATUC. Българският тим беше воден от първия национален селекционер на „Отбор на надеждата“ Методи Здравков. Същевременно капитанът на националния ни тим Асен Трайков беше отличен с индивидуалния приз „Най-добър вратар“.

 

 

Последният ни турнир по стрийт футбол за годината беше световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити през ноември, на което тимът, воден от Борислав Фердинандов, завърши на дванадесета позиция от общо 40 отбора.

 

 

Преди по-малко от месец националният селекционер на тима беше удостоен с покана от организаторите на церемонията „Спортист на годината” да връчи една от наградите на престижното събитие, излъчено пряко в ефира на БНТ1.

 

 

Sports Management Bulgaria беше съорганизатор и на световните първенства по футбег, които се проведоха в столичната зала „София“ в края на юли. Събитието беше реализирано в партньорство с най-големия клуб в страната в този вид спорт Urban Komba Footbag. В турнира участваха общо 80 състезатели от 15 различни държави. Тандемът Росен Русев и Иван Станев завърши шести в дисциплината хек на мрежа, което е най-доброто класиране на български състав на мондиал в този вид спорт.

 

 

През 2018 година създаденият от Sports Management Bulgaria спортно-образователен Център на надеждата работи с много деца в риск и дори успя да изпрати на космически лагер в тренировъчната база на НАСА в турския град Измир възпитаничката си Симона Маркова. Стипендията за участието й в кампа беше поделена между Център за творческо обучение и нашата компания.

 

 

Накрая, но със сигурност не на последно място, можем да отбележим, че преди броени дни Sports Management Bulgaria подписа договор с европейската шампионка по джудо при подрастващите Бетина Темелкова и ще я представлява в следващите 2 години. 21-годишната джудистка е родом от град Сливен, но от 2 години се състезава за Израел. В момента тя е на двадесета позиция в световната ранглиста в своята категория до 52 килограма. Сред големите постижения на Темелкова е сребърният медал от младежките олимпийски игри в Нанджин през 2014 година.

 

И в заключение можем да резюмираме, че за да получим Божията подкрепа и да изведем България и себе си сред световния елит, заложихме на:

 

  1. Безспорен професионализъм

  2. Много труд

  3. Вяра в това, което другите мислят за невъзможно