Публикувано на 13 януари, 2018

„Отбор на надеждата” с победа и загуба срещу спонсорите си

Добродневно

 

31 януари, 2012 година

 

 

С много положителни емоции и безценен опит завърши футболната среща между „Отбор на надеждата” и спонсорите им. Съставът на младежите, повечето от които са от столични социални центрове, отбеляза една победа и една загуба срещу корпоративните тимове на два от своите спонсори. Четвъртият турнир за „Отбор на надеждата” продължи близо 5 часа и се състоя миналия уикенд, отново в спортната зала на столичния квартал „Челопечене”.


В първия мач от надпреварата единият от трите столични отбора, съставен предимно от играчи от младежкия социален център „Св. Константин”, се изправи срещу представителите на основния спонсор „ЕКО България”. Служителите на веригата бензиностанции бяха по-опитния и по-добре организиран състав и заслужено спечелиха със 7:0.

 

В следващия мач корпоративният тим на мобилния оператор GLOBUL, който е генерален спонсор на „Отбор на надеждата”, се изправи срещу момчетата от столичните центрове за временно настаняване „Св. София” и „Св. Димитър” и загуби с 3:5. Следващите четири срещи бяха между младежите, настанени в столични социални центрове, и тези от Пловдив. Предимството бе на страната на гостите, които записаха три поредни победи, съответно с 3:1, 3:0 и 3:1, а последната среща завърши наравно 2:2.

 

Във вълнуващата надпревара участие трябваше да вземат и младежите от Варна, но заради тежките климатични условия не успяха да пътуват до столицата. И шестте срещи бяха авторитетно ръководени от рефера Рая Иванова.