Публикувано на 23 февруари, 2019

Dnes.bg, 23 февруари, 2019: Отбор на надеждата: Вени за футбола и мечатата да играе в "Лудогорец"

Добродневно

 

Шестнадесетото световно първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити остави трайни следи в живота на осем български момчета, които изведоха родния "Отбор на надеждата“ до 12-а позиция в крайното класиране на шампионата.

Сред впечатляващите победи на националите е тази срещу състава на Южна Корея с 11:3. Пет от попаденията във вратата на съперника отбеляза Венелин Иванкин. Той е на 17 години. Навърши ги на 12 ноември, докато беше в Мексико Сити. Така че триумфите, които извоюва със съотборниците си, а и въобще участието му в Мондиала със социална цел, вероятно ще са едни от най-запомнящите се подаръци за празника му. Не по-малко ценни за него са и научените уроци за футбола, а и за живота, от селекционера Борислав Фердинандов и Виктор Кирков, мениджър на тима и изпълнителен директор на "Спортс Мениджмънт България” – компанията, която реализира проекта "Отбор на надеждата”. Радостта и удовлетворението стават неизмерими, когато се прибавят още приятелството и подкрепата на съотборниците.

"Свикнахме един с друг и играта се получава… Приятели сме и извън терена. Не се притесняваме за Световното, казваме си, че трябва да ги бием и се молим за това. Но първо, най-важното е да сме живи и здрави”, казва Венелин, който всички наричат Коко. Няма логика. Просто така. "Дори учителите ми казват Коки”, допълва с усмивка младежът два-три дни преди да замине с останалите момчета от тима за Мексико...

 

* Последвайте връзката към целия текст...

 

* Заглавие и текст: Dnes.bg