Публикувано на 30 юли, 2019

30 юли, 2019г., Vesti.bg: Капитан "Надежда": Искам да пиша история

Добродневно

Иван Петров, капитанът на един необикновен отбор и борбата му за успех

 

Иван Петров е едно напълно обикновено момче. Но и не съвсем. Той живее в Сливен. Майка му, баща му и по-малкият му брат са заминали за Англия. Иван, който още не е завършил училище остава тук, при баба си и дядо си. Защото иска да завърши образованието си докрай. И да изпълни мисията си. А тя е необикновена. Иван е капитанът на един необикновен отбор. „Отборът на Надеждата“.

 

 

 

Капитан Надежда

 

Иван още от дете обича футбола. Мечтае да се занимава професионално с този спорт. „Аз тренирам професионално в родния си град по два пъти на ден в ОФК „Сливен”. Сега ще съм в 12 клас, уча в спортното училище „Димитър Рохов”. Там режимът е много запълнен. Трудно е, но който има желание, може да съвмести всичко. Нямам много свободно време. Ежедневието ми е запълнено с учене и тренировки. Нужно, ако искаш да постигнеш нещо“, казва Иван. Той се е посветил на образованието си и футбола и гони големите спортни успехи.

На всеки мач на трибуните има един много специален човек. Неговият дядо.

Той е и сред най-големите му корективи. Държи Иван да не изоставя образованието. Посещава всеки мач, в който внукът му играе. Когато вижда пропуски, веднага ги изтъква. Иван не му се сърди. Напротив, вслушва се във всяка негова препоръка. „От него съм научил да съм добър човек и да уважавам всеки. Не трябва да делиш хората, защото всички сме еднакви. Важното е какъв си по душа. Да си учтив, възпитан, да правим добро, да мислим добро, да говорим само добро. Така и за целия ни народ ще е много по-добре – всички да се уважаваме и да не се делим на групи“, казва Иван.

 

 

* Последвайте връзката към целия материал на Сабина Иванова, Vesti.bg: