Публикувано на 29 ноември, 2019

„Отбор на надеждата“ ще участва на девето поредно световно първенство

Добродневно

„Отбор на надеждата“ ще вземе участие на девето поредно световно първенство по футбол за бездомни хора, след като кандидатурата му беше одобрена от организатора на турнира – шотландската фондация Homeless World Cup. „Имам честта да поканя „Спортс Мениджмънт България“ да излъчи мъжки/смесен отбор, който да представлява България на световния шампионат в Тампере 2020“, пише в официалната покана от организаторите, която е адресирана до изпълнителния директор на „Спортс Мениджмънт България“ Виктор Кирков.

 

Социалният Мондиал ще се проведе във финландския град Тампере от 28 юни до 5 юли 2020 година. „Ранните дати за провеждане на турнира през идната година ще ограничат сериозно времето ни за подготовка. Обикновено голяма част от нашите играчи са младежи в неравностойно положение в горен курс и са на училище до 30 юни. Планираме да обявим разширения състав на националния „Отбор на надеждата“ в началото на май и да започнем подготовка на 23 май“, коментира на специално събитие днес в Център на надеждата Виктор Кирков, който е създател и мениджър на успешния социален проект.

 

Изпълнителният директор на компанията, която е официален партньор на фондация Homeless World Cup за територията на България, съобщи още, че футболният специалист Борислав Фердинандов ще бъде национален селекционер на „Отбор на надеждата“ и през следващата година.

 

„Доволен сам от работата, която г-н Фердинандов свърши през последните 2 години и затова го поканих да води отбора на трето поредно световното първенство“, коментира Кирков. През 2018 и 2019 година, под ръководството на същия специалист, националният „Отбор на надеждата“ завърши на дванадесета позиция в крайното класиране на турнира.

 

"Отбор на надеждата" е проект за социална интеграция на хора в неравностойно положение, който постига 100 процента успеваемост при работата с националните си състезатели от 2011 до днес.