Публикувано на 06 декември, 2019

„Спортс Мениджмънт България” е сред USPELITE.bg с „Отбор на надеждата”

Добродневно

 

„Отбор на надеждата” - проект на „Спортс Мениджмънт България”, е сред петте истории за успеха, които USPELITE.bg разказаха във вдъхновяващо видео с идеята да популяризират добрите примери и позитивната журналистика. Герой в емоционалното клипче e Алекси Кирилов, играч в тазгодишния национален тим, който представи България на Световното първенство по футбол за бездомни хора в Кардиф (Уелс).

 

 

„Успех е да надвиеш обстоятелствата. Да знаеш, че това къде си се родил не предопределя съдбата ти. Успех е да победиш живота въпреки слабите карти, които са ти били раздадени в началото. Успех е да живееш в гетото, но да представяш България на световни форуми. Успех е да докажеш, че етносът не определя що за човек си. Да опровергаеш всеки предразсъдък. Да продължиш напред и, знаейки откъде си тръгнал, да играеш твоята игра. Да вярваш в доброто и да даряваш надежда. Успех е да играеш за отбора на надеждата. Успехът носи името Алекси”, представят от USPELITE.bg впечатляващата история на Алекси Кирилов. Защото „добрите истории заслужават да бъдат разказани”, каквото е посланието в края на видеото „Героите, за които не знаеш”.

 

 

 

Героите са представени и с интервюта в USPELITE.bg. „Виктор и Алекс от „Отбор на надеждата” за футбола, който променя живота” (кликни върху заглавието, за да прочетеш цялото интервю - б.а.) е заглавието на текста, посветен на проекта на „Спорст Мениджмънт България”, чиято цел е социална интеграция на хора в неравностойно положение. Пред независимата позитивна медия Виктор Кирков, изпълнителен директор на компанията, която реализира проекта „Отбор на надеждата”, и националът Алекси Кирилов споделят за препятствията, мотивацията и триумфите, извоювани с усилия и вяра.

 

Виктор Кирков, изпълнителен директор на "Спортс Мениджмънт България"

 

 

 

„Тръгнахме от нулата с тренировки в две институции в София, а вече сме оставили зад гърба си участия на 8 световни първенства, едно континентално и два европейски фестивала за бездомни хора. Тренирали сме над 800 деца и младежи в 15 населени места в страната, а близо 100 от тях са взели участие в международни състезания. Изградихме разпознаваем бранд и устойчивост на реализацията на проекта”, казва Виктор Кирков пред USPELITE.bg.

 

 

Единственото, което футболистите от „Отбор на надеждата” получават, е шанс да поемат сами контрол над живота и да го преобразят според целите си, споделя Алекси Кирилов пред медията. Футболистът, който е на 16 години, изтъква, че социалната интеграция е резултат от усилията на екипа на  „Спортс Мениджмънт България”, но най-вече се дължи на положения труд от играчите.

 

Всички от пълнолетните национални играчи до този момент започнаха работа и я задържаха. Младежите от институции наеха самостоятелни жилища, а някои от тях създадоха и семейства. Незавършилите училище продължиха своето образование. Много от националите имат и професионална реализация в любимия си спорт. Играчи на „Отбор на надеждата” тренират в трета лига в България, дори в четвърта в Германия. Момчета в тазгодишния тим вече играят в юношеските формации на „Сливен”, „Пирин” и „Септември”. Общата надежда е, че след няколко години те ще влязат в професионалния футбол. Алекси Кирилов е сред тях. Той играе за втория отбор на „Септември” в набора до 17 години, но често го викат и в първия.

 

 

 

 

„Според мен интеграцията се изразява в това, че футболистите започват да постигат целите си като част от обществото. Аз например си поставих за цел да направя футболна кариера и към момента считам, че вървя в правилната посока”, казва Алекси Кирилов.