Публикувано на 27 декември, 2019

Играч от „Отбор на надеждата“ започва подготовка с тим от Втора лига

Добродневно

Тазгодишният национален вратар на „Отбор на надеждата“ Асен Трайков беше поканен от новия треньор на „Пирин“ (Благоевград) Уорън Фийни да започне подготовка с мъжкия тим на втородивизионния клуб. Северноирландският специалист е останал впечатлен от качествата на 16-годишния играч от столичния квартал „Факултета“ и е настоял той да бъде част от първия отбор на „орлетата“ по време на подготвителния лагер, който започва в началото на януари.

 

 

„Пирин“ (Благоевград) привлече Асен Трайков в края на август тази година, след като той се представи отлично по време на световното първенство по футбол за бездомни хора в Уелс. 16-годишният талант се премести да живее в общежитието на благоевградския клуб и взе участие в по-голяма част от мачовете на своя отбор – юноши на възраст до 17 години. 

 

През миналия сезон Трайков игра за социалния клуб „Конкордия“, а през август 2018 година взе участие и в организираната от БФС световна купа за деца в неравностойно положение, която се проведе на Национална футболна база „Бояна“. Тогава националът получи приза за най-добър вратар на турнира.

 

До трансфера на Трайков в „Пирин“ се стигна по инициатива на Греъм Уорън, представител на компанията мажоритарен собственик в клуба „Емирейтс Уелт“. Англичанинът е проследил мачовете на „Отбор на надеждата“ на Мондиала в Уелс и е останал впечатлен от отличното представяне на българския тим. След завръщането от шампионата Уорън е осъществил контакт със създателя на отбора и негов мениджър Виктор Кирков и е отправил предложение да даде шанс за развитие на някои от състезателите, които победиха представителен състав на Бразилия, за първи път в историята на българския футбол.