Публикувано на 17 февруари, 2020

„Спортс Мениджмънт България“ влезе в управлението на БФБаскетбол

Добродневно

Българска федерация по баскетбол (БФБ) предприе безпрецедентна реформа в управлението си, за да започне реализацията на 4-годишната Национална програма за развитие на българския баскетбол 2020-2023. Баскетболната асоциация ангажира „Спортс Мениджмънт България“ (СМБ), която миналата година разработи стратегическия й документ, да започне още от днес необходимите реформи за неговото изпълнение. За целта на управителя на СМБ Виктор Кирков бяха делегирани правомощия сходни с тези на изпълнителен директор в БФБ.

 

Спортният мениджър няма да има управленски контрол единствено върху финансите на федерацията, които остават прерогатив на президента на организацията Георги Глушков. Договорът със „Спортс Мениджмънт България“ е за период от година и половина, тъй като през месец септември 2021 година трябва да се проведе редовно изборно общо събрание на БФБ.

 

С цел да подобри информационната си обезпеченост, аналитичността и контрола, баскетболната федерация ангажира и счетоводната къща „ЕЛ КА ДЕ“, която има за задача да разработи и внедри в БФБ система за управленско счетоводство.

 

Като част от реализацията на 4-годишната си програма за развитие Българска федерация по баскетбол делегира и по-широки правомощия на селекционера на мъжкия представителен тим Росен Барчовски, който вече е назначен на пълен работен ден като мениджър „Национални отбори и развитие на подрастващи състезатели“.