Публикувано на 25 февруари, 2020

Vesti.bg: Да се бориш с наркотиците във "Факултета" чрез футбола

Добродневно

Историята на Методи Асенов, който прави всичко възможно да помага на децата в квартала

 

 

Няма жител в столичния квартал „Факултета”, който да не познава Методи Асенов. Той е „кмет”, треньор, а за най-малките и супермен. Започва да пише славната си история в полза на своите съкварталци в средата на 90-те, когато в махалата ударно навлизат наркотиците, а по улиците тръгва мълва за ловки крадци. Методи Асенов се посвещава на мисията да спаси младежите от перспективата да подадат на зловредно влияние. Той създава детско-юношески футболен отбор, който от аматьорски състав се превръща в голяма сила в национални и дори международни турнири. Мечтите на Методи Асенов се простират и по-далеч. Минава време преди да ги осъществи. Прави го чрез Виктор Кирков, изпълнителен директор на „Спортс Мениджмънт България” и създател на „Отбор на надеждата”, който всяка година представя България на Световното първенство по футбол за бездомни хора.

 

„Удовлетворен съм. Исках да водя децата на Световно, да излязат извън България… Тези мечти се осъществиха чрез Виктор. Казвал съм му го. Просто „едно врабче ми кацна на рамото” и стои досега. Благодарен съм много”.

 

Методи Асенов изкарва курсове за треньор към Български футболен съюз. Взима лиценз на 1 юли миналата година. „Имах желание отдавна. Виктор помогна. Записа ме без да заплащам нищо. Много съм благодарен”. Така, макар да е треньор от години, едва миналото лято Методи сбъдва тази си мечта.

 

* Кликнете на снимката, за да прочетете вдъхновяващата история на Методи Асенов

* Заглавия: Vesti.bg