Публикувано на 09 април, 2020

Изпълнителният директор на СМБ влезе в ролята на телевизионен водещ

Добродневно

Изпълнителният директор на „Спортс Мениджмънт България“ д-р Виктор Кирков влезе в ролята на телевизионен водещ при официалното откриване на БФБ е-баскет лига в студиото на телевизионния канал ТВ1. Спортният мениджър води краткото студио преди дебютния мач от състезанието между баскетболиста на „Левски Лукойл“ Йордан Минчев и Антон Диков от „Чавдар Троян“. Кирков е инициатор и ръководител на проекта на Българска федерация по баскетбол БФБ е-баскет лига.

 

Виртуалният шампионат се провежда, след като баскетболната асоциация предприе безпрецедентна реформа в управлението си, за да започне реализацията на 4-годишната Национална програма за развитие на българския баскетбол 2020-2023. БФБаскетбол ангажира „Спортс Мениджмънт България“, която през 2019 година разработи стратегическия й документ, да започне необходимите реформи за неговото изпълнение и й делегира правомощия в оперативното си управление.

 

Баскетболната федерация стана първата спортна структура в България, която организира собствено електронно първенство. Приготовленията за неговата реализация започнаха малко след въвеждането на извънредното положение в страната, а преди 2 седмици беше сключен и договорът с Виктор Владов, партньор на 2К (създатели на играта NBA2K20) и администратор на БФБ е-баскет лига.