Публикувано на 15 януари, 2018

Фенове на „Манчестър Юнайтед“ с благороден жест към „Отбор на надеждата”

Добродневно

22 април 2012 година

 

 

Столичният фен клуб на „Манчестър Юнайтед” направи благороден жест към „Отбор на надеждата”, отправяйки покана към бездомните младежи да изгледат заедно мача на любимия им отбор с „Евертън” в неделя. Привържениците на „червените дяволи”, заедно с ресторант „Тринадесет стъпала”, осигуриха на всеки от гостите си вкусен обяд и по една малка бира. Освен с топлото посрещане и гостоприемството си, феновете на „Манчестър Юнайтед” зарадваха играчите на „Отбор на надеждата“ и като им подариха дрехи. Всички заедно преживяваха инфарктните обрати на мача на „Олд Трафорд”, който предложи 8 страхотни попадения на зрителите.

 

„Манчестър Юнайтед” има сериозни ангажименти с такива проекти в Англия. Това е първият клуб от Висшата лига, който е подкрепил Homeless World Cup. Рио Фърдинанд е посланик на инициативата, а английският отбор от бездомни хора се подготвя от треньори на клуба. Вече правим нещо хубаво и в България, като искрено се надявам да го продължим“, коментира Михаил Мантарков, който е председател на столичния фен клуб на шампиона на Висшата лига. Именно по негова идея бе реализирана прекрасната инициатива, а като скромен жест на благодарност младежите му подариха фланелка на „Отбор на надеждата”.

Приятелството между „Отбор на надеждата” и официалния фен клуб на „Манчестър Юнайтед” датира от края на март. Тогава най-запалените привърженици на „червените дяволи” в София се включиха в шестия турнир от проекта Homeless World Cup Bulgaria. Феновете на „Юнайтед”, които често организират собствени благотворителни кампании, поканиха бездомните младежи на ежегодния им футболен турнир за деца в неравностойно положение. Събитието ще се проведе от 1 до 3 юни в село Самоводене, което се намира на 10 км. от град Велико Търново. Младежите от „Отбор на надеждата” и феновете „Юнайтед” решиха също да се включат съвместно и в кампанията „Да изчистим България за един ден” на 12 май тази година.

 

„Отбор на надеждата” и „Манчестър Юнайтед” са свързани помежду си и чрез общия им партньор GLOBUL. Мобилният оператор е генерален спонсор на проекта Homeless World Cup Bulgaria от декември 2011 година, а в началото на миналия месец подписа 3-годишен договор за сътрудничество и с „червените дяволи”.