Публикувано на 16 октомври, 2020

Успешен старт за WINBET е-футбол лига на „Спортс Мениджмънт България“

Добродневно

Първото електронно първенство по футбол с български отбори – WINBET е-футбол лига 2020, организирана от „Спортс Мениджмънт България“, стартира успешно снощи с два мача, излъчени по телевизия „Спортал“, която е медиен партньор на проекта. В първия двубой Йоан Бауренски с ЦСКА-София завърши 1:1 срещу Онур Коби със Септември София. Боби Цонев от Левски София успя да надиграе Георги Ангелов от Берое с 1:0, като и двамата се състезаваха с отборите им от реалния живот.

 

Шампионатът се провежда в специално разработената платформа с българските отбори, базирана на играта Pro-Evolution Soccer 2020 и 2021 (PES20 и PES21) за PlayStation 4 и ще продължи до края на годината. Всеки делничен ден от 21:00 часа телевизия „Спортал“ излъчва по 2 срещи от надпреварата, а в събота и неделя началният им час ще бъде 23:00. БФС е партньор на проекта, а генерален спонсор е компанията за залагания WINBET.

 

Българската модификация на PES20 и PES21 е дело на Виктор Владов, а Генчо Пеев е коментатор на двубоите от WINBET е-футбол лига 2020. Същият екип, в партньорство със „Спортс Мениджмънт България“, организира и първото електронното баскетболно първенство по заявка на Българска федерация по баскетбол през месеците април и май тази година.

 

Подробна информация за WINBET е-футбол лига 2020 и правилата за нейното провеждане бихте могли да откриете на сайта www.efootball.bg.