Публикувано на 20 октомври, 2020

„Отбор на надеждата“ влезе в WINBET е-футбол лига на „Спортс Мениджмънт България“

Добродневно

„Отбор на надеждата“ е представен с 3 виртуални състава в българското електронно първенство по футбол WINBET е-футбол лига на „Спортс Мениджмънт България“. Тимът, който всяка година е представител на България на световното първенство по стрийт футбол за бездомни хора, е събрал състезатели от различни години, за да може да се включи и във формат с 11 души на терена. Както е известно, социалният Мондиал Homeless World Cup се провежда във формат с 4 души в игра, а всеки от съставите има право на 8 играчи, които не са участвали до този момент в турнира. Специално за WINBET е-футбол лига „Отбор на надеждата“ е обединил състезателите си от 2012 и 2013 година, както и тези от 2014 до 2016. Третият тим обхваща играчите в периода от 2017 до 2019 година. Тази вечер от 21:00 часа по телевизия „Спортал“ ще бъде излъчен за първи път двубой на социалния тим в рамките на виртуалния шампионат. 

 

WINBET е-футбол лига е първото електронно първенство по футбол, в което участниците играят само с български отбори. Турнирът се провежда на конзола PlayStation 4, на основата на последните две версии на играта Pro Evolution Soccer - PES20 и PES21. В състезанието, организирано от българската компания „Спортс Мениджмънт България“ и спонсорирано от букмейкъра WINBET, се включиха над 200 участници. Сред тях личат имената на професионални футболисти от Първа и Втора лига, геймъри, ютубъри и знаменитости, които в рамките на първенството ще се изправят срещу фенове на над 70 български отбора.

Любопитно е, че освен с актуалните отбори от системата на БФС участниците можеха да изберат да се състезават и с класически състави, включващи най-добрите футболисти на „Левски“, ЦСКА, „Лудогорец“, „Локомотив Пловдив“, „Ботев Пловдив“ и др. от последните 7 десетилетия.

 

Телевизия „Спортал“ ще излъчва по два мача в програмата си всеки ден от началото до края на турнира. Началният час на двубоите в делнични дни е 21:00, а през почивните дни – 11:00. Създател на българската модификация на PES е Виктор Владов, а двубоите се коментират от ютубъра Генчо Пеев, известен с прозвището Пилетино. Със същия екип през пролетта на тази годината „Спортс Мениджмънт България“, от името на Българска федерация по баскетбол, проведе при изключителен интерес и първото електронно баскетболно първенство в страната. 

 

WINBET е-футбол лига 2020 стартира на 15 октомври и се очаква да приключи на 30 декември. Турнирът ще се проведе в 4 етапа. Първи етап е квалификационен и в него участниците са разделени в два потока. Любителският поток предвижда елиминации в един мач сред феновете на всеки отбор, който е бил предпочетен от повече от един участник любител в играта, за да бъде излъчен един представител за всеки клуб. В телевизионния поток професионалните футболисти, геймърите, ютубърите и знаменитостите са разпределени в групи с по 14 отбора, чиито мачове се излъчват по телевизия „Спортал“ още от първия ден на турнира.

 

Вторият етап от WINBET е-футбол лига представлява групова фаза, в която двата потока се събират, създават се 14 групи по 8 отбора, всеки от които изиграва по 14 мача - гостуване и домакинство срещу 7 съперника. Първите три отбора в класирането на всяка група продължават напред. Точките и головете от мачовете срещу продължаващите отбори от същата група се взимат предвид в следващата фаза. В нея две по две групите от предходния кръг се обединяват в нови 7 групи с по 6 отбора. Изиграват са по 6 мача на отбор срещу новите 3 съперника. Класиралите се на първо и второ място от всяка група продължават директно за Топ 14.

Във финалната фаза на WINBET е-футбол лига най-добрите 14 отбора играят по 2 пъти всеки срещу всеки и първите 8 се класират за плейофите, които се провеждат в един мач с продължения и дузпи до финала, който е в до 3 двубоя. Шампионът се определя, след като някой от двамата финалисти запише 2 победи.