Публикувано на 03 февруари, 2021

„Спортс Мениджмънт България“ стана официален оператор на българските FIFA21 турнири

Добродневно

Състезанията за първи път ще дадат възможност на участниците в тях да се включат директно в EA SPORTS FIFA21 GLOBAL SERIES и FIFAe Nations Series

 

 

 

„Спортс Мениджмънт България“ ще бъде официален оператор на българските турнири на електронната игра FIFA21, които тази година за първи път ще дадат възможност на участниците в тях да се включат директно в EA SPORTS FIFA21 GLOBAL SERIES и FIFAe Nations Series. Компанията ще бъде в тази роля през следващите 5 години, благодарение на гласуваното доверие от EA SPORTS, Български футболен съюз и FIFA. Партньор на „Спортс Мениджмънт България“ в проекта ще бъде фирмата „Кий Ивентс енд Комуникейшън“. 

 

За определянето на участниците в официалното българско първенство, които ще се съревновават за включване в EA SPORTS FIFA21 GLOBAL SERIES, е планирано провеждането на 14 квалификационни турнира. Всяко от състезанията ще излъчи по един представител за всеки от отборите играещи в професионалната Първа лига. 14-те най-добри играчи и отборите, които представляват, ще се класират за големия финал на еFirst League, където всеки от тях ще се бори за част от наградния фонд от 3000 лева и две места в европейските плейофни баражи в EA SPORTS FIFA 21. Първата квалификация ще се проведе на 16 февруари, а големият финал за излъчване на българските представители в световните серии е насрочен за 15 и 16 май. Всички турнири на територията на България ще се проведат онлайн, а участниците в тях трябва да са навършили 16 години. Повече информация и правила за квалификационните турнири може да бъде открита на сайта eFirstLeague.bg.

 

Другата голяма новина от света на най-популярната електронна футболна игра е, че за първи път Световната футболна централа ФИФА дава възможност на БФС и „Спортс Мениджмънт България“ да определят и Национален отбор по EA SPORTS FIFA21, който да се включи в квалификациите за FIFAe Nations Series, планирани за август тази година. Директна покана за националния отбор получиха двамата ни най-добри играчи Сезер Сабриев и Иван Чуров, спечелили всички големи турнири у нас за последните 3 години. Третият играч в състава ще бъде определен със специален турнир, който ще се проведе на 13 и 14 март.

 

 

„Спортс Мениджмънт България“, която е част оперативното управление на Българска федерация по баскетбол (БФБ), влезе в сферата на електронните спортове през април миналата година, когато организира за БФБ първото електронно първенство по баскетбол в страната на NBA2K20. От октомври до декември 2020 година компанията проведе и електронно първенство по е-футбол на Pro Evolution Soccer, наречено „WINBET е-футбол лига“. Този шампионат се състоя на модифицирана версия на играта PES 20 и 21 за конзола PlayStation 4, създадена специално за турнира изцяло с български отбори.