Публикувано на 19 май, 2021

България загря за FIFAe Nations Series с категорична победа над Русия

Добродневно

Националният отбор на България по FIFA21 постигна категорична победа над Русия в контролна среща, която е част от подготовката на двата състава за предстоящите квалификации за FIFAe Nations Series на международната футболна централа ФИФА. В първия от двата мача в серията, играна снощи, Иван Чуров надигра съперника си с 4:0 на PlayStation конзола, а веднага след него Сезер Сабриев спечели с 3:0 на Xbox. Успехът на първите в историята български FIFA национали е впечатляващ, имайки предвид, че те се изправиха срещу шампионите на Русия в този електронен спорт. Чуров успя да поведе с 3:0 още през първото полувреме и оформи крайния резултат в 55-ата минута. Същевременно Сабриев водеше с 1:0 през първата част и му бяха необходими 73 минути, за да реализира трите попадения в своя мач.

 

Националите имат насрочени две контролни срещи и за днес – срещу Шотландия в 16:00 часа и срещу Португалия в 18:30 часа. Двубоите ще бъдат излъчени на живо в официалния Twitch TV канал на българския отбор Team_Bulgaria (https://www.twitch.tv/team_bulgaria).

 

На 7 и 8 май българските FIFA национали изиграха 4 контролни мача, в които победиха Чехия и загубиха срещу Норвегия, Румъния и Финландия. Приятелските двубои са финалната фаза от подготовката на българските национали за една от петте регионални онлайн квалификации през този месец, даващи на 23 отбора възможност за участие във финалния турнир на FIFAe Nations Series 2021 от 20 до 22 август в Копенхаген, заедно с домакина Дания.

 

Тази година най-голямото световно състезание за национални отбори на FIFA21 отчита ръст от 200 % на представените футболни асоциации. Общо 60 представителни отбора участват в квалификациите за FIFAe Nations Series 2021. Съперници на българския тим в група D на Регион Европа са Люксембург, Румъния, Малта, Германия, Северна Ирландия и Чехия. Националите Чуров и Сабриев стартират в квалификациите в четвъртък в 18:00 часа българско време срещу състава на Малта. За международния турнир в Копенхаген се класират общо 11 европейски отбора. Ако българският тим е сред тях, в състава му ще влезе и третия национал Илия Стоянов от Бургас.

 

Сформирането на български национален отбор по FIFA21 стана възможно благодарение на партньорството между Български футболен съюз, „Спортс Мениджмънт България“ и „Кий Ивентс енд Комуникейшън“.