Публикувано на 22 януари, 2018

България завърши на 14-о място на Мондиала в Мексико

Добродневно

15 октомври, 2012 година

 

 

 

Впечатляващ успех постигнаха националите ни при първото си участие на световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити. Българският отбор завърши на 14-о място в крайното класиране на Мондиала, в който взеха участие 43 мъжки отбора.

 

 

Националите загубиха с 3:7 последния си двубой от турнира с Република Южна Африка в неделя. Ден по-рано отборът на селекционера Методи Здравков записа загуба и победа във фазата на директните елиминации. В първия си мач от третата фаза на Мондиала България отстъпи пред Коста Рика с 1:6 и след това надигра Полша с 6:5.

Малко преди последния си мач от Мондиала Методи Здравков обяви официално пред играчите, че се отказва от треньорския пост в тима.

 

 

„Имам желание да продължа да работя за развитието на проекта, но не като треньор. Благодаря на момчетата за отличното представяне в турнира”, сподели селекционерът.

 

 

Шампион на световното първенство стана тимът на Чили, който във финалния мач надигра категорично домакините от Мексико и спечели с 8:5. На трето място завърши съставът на Бразилия, който победи с 6:2 Индонезия. Пети завършиха Португалия, следвани от Босна и Херцеговина, Австрия, Литва, Намибия, Хаити, Русия и Коста Рика. Надпреварата при жените беше спечелена от домакинът Мексико, който надигра във финала Бразилия с 6:2. Всички участници в турнира получиха медали и плакети с изписана позицията, на която са се класирали.