Публикувано на 22 януари, 2018

България е постоянен партньор на Homeless World Cup

Добродневно

26 октомври, 2012 година

 

 

„Спортс Мениджмънт България” вече е постоянен международен партньор на фондация Homeless World Cup за територията на страната ни. Това стана ясно късно в четвъртък, а новината е следствие от официално писмо, което основателят на световното първенство за бездомни хора Мел Йънг изпрати до българската компания. Предишният договор между „Спортс Мениджмънт България” и Homeless World Cup, който беше подписан на 11 август миналата година, изтече с края на Мондиал 2012 в Мексико Сити.

 

 

„Радвам се да потвърдя Вашата организация като официален международен партньор за територията на България. Добре дошли в семейството на Homeless World Cup!  Това означава, че вие получавате възможност да кандидатствате за участие в нашия ежегоден международен турнир под името България”, пише Йънг в писмото до българския си партньор.

 

Президентът на Homeless World Cup подчерта още, че очаква с нетърпение да работи със „Спортс Мениджмънт България” през следващите месеци и години, използвайки футбола, за да се подпомогне положителната промяна в живота на хората в неравностойно положение в България и по целия свят.

 

Постоянното партньорство на Homeless World Cup с частна компания в България е прецедент в световен мащаб. Към момента над 90 % от партньорите на фондацията са юридически лица с нестопанска цел. Основните причини за изключението със „Спортс Мениджмънт България” са, че ръководството на Homeless World Cup е останало очаровано както от развитието на проекта в нашата страна, така и от отличното представяне на българския отбор, воден от селекционера Методи Здравков на Мондиала в Мексико Сити.

 

Писмото на Мел Йънг пристигна в България броени дни преди първият тим, представял страната ни на световно първенство за бездомни хора, да изиграе своя официален бенефис. Съперник на „Отбор на надеждата” ще бъде сборният журналистически тим „Медия Юнайтед”. Срещата ще се играе в неделя от 10:30 часа в град Пирдоп. След този двубой националите ще се срещнат и със служители на „Челопеч Майнинг”, което е дъщерно дружество на „Дънди Прешъс Металс” - основният спонсор на „Отбор на надеждата”.