Публикувано на 22 януари, 2018

„Дънди Прешъс Металс“ подари бенефис на националите от „Отбор на надеждата“

Добродневно

29 октомври, 2012 година

 

„Дънди Прешъс Металс” - основният спонсор на „Отбор на надеждата”, организира в неделя бенефис на представителния тим на България, който завърши четиринадесети на световното първенство за бездомни хора в Мексико Сити този месец.

Събитието се състоя на терен с изкуствена трева в град Пирдоп и се превърна в своеобразен спортен празник на региона. Прощалният мач на първия национален отбор по стрийт футбол беше срещу сборния журналистически тим „Медия Юнайтед”.

 

В състава на медиите бяха Петър Нанев (bTV), Петър Мисов (Ринг ТВ), Найден Тодоров (24 часа), Веселин Вълчев (ГОНГ), Бисер Тошев и Йордан Кроснаков (Спортал).  „Отбор на надеждата” спечели двубоя със 7:5, но силният му съперник взе реванш в среща по мини футбол малко по-късно. Срещу националите се изправиха също отбори от служители на „Дънди Прешъс Металс”, както и ученици от основното училище в Челопеч и частна профилирана гимназия „Челопеч Майнинг”.

Основният спонсор на „Отбор на надеждата” направи и прощален банкет за първите национали вечерта преди бенефиса. Събитието се състоя в бившата резиденция „Средна гора”. Както е известно, според специфичните правила на Мондиала всеки от играчите може да участва в шампионата, който се провежда всяка година, само по веднъж. Това означава, че на световното първенство в Полша догодина България ще бъде представена от изцяло нов състав на „Отбор на надеждата”. Въпреки това част от първите национали поискаха да останат свързани с проекта Homeless World Cup и да помогнат с опита, който натрупаха през последната година.