Публикувано на 23 януари, 2018

ЕКО и DUNDEE остават спонсори на „Отбор на надеждата”

Добродневно

25 февруари, 2013 година

 

Дистрибуторът на горива „ЕКО България” и фондация „Дънди Прешъс Металс Инк.” ще продължат да подкрепят „Отбор на надеждата“. Това стана ясно след като компанията за горива и организацията удължиха договорите си като основни спонсори на тима до края на 2013 година.

 

Бензиностанции ЕКО са партньор на „Отбор на надеждата“ от неговото създаване през есента на 2011 година. Първоначално компанията се презентираше на рекламни винили в залата, в която се провеждаха турнирите на младежите в неравностойно положение от отбора. Малко по-късно „ЕКО България” постави логото си и върху гърба на официалните и тренировъчните екипи на националните състезатели, които класираха България на 14-о място на световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити през октомври миналата година.

 

Фондация „Дънди Прешъс Металс Инк.” стана основен спонсор на „Отбор на надеждата” през лятото на миналата година. През 2012 г. организацията постави логото си на гащетата на националния тим, а от тази то ще бъде позиционирано на гърдите на фланелките, точно под това на генералния спонсор GLOBUL. „Дънди Прешъс Металс Инк.” организира и бенефис на националите от „Отбор на надеждата” малко след завръщането им от Мексико Сити. Футболният празник се проведе в град Пирдоп и в него се включиха много служители на компанията „Челопеч Майнинг”. Кулминацията на събитието беше двубоят между „Отбор на надеждата” и сборния медиен тим „Медиа Юнайтед”.

 

Същевременно в неделя се проведе първият от десетте турнира, чрез които ще бъде селектиран новият национален „Отбор на надеждата”. Състезанието се състоя в спортната зала на Европейски колеж по икономика и управление в пловдивското село Оризари. В него се включиха двадесет и двама младежи в неравностойно положение от Пловдив, Стара Загора и София.

Следващият турнир ще се проведе тази седмица в София. В него участие ще вземат играчи от Благоевград, Враца, както и момчета от столицата, които не пътуваха до Пловдив в неделя.

Новият национален отбор при мъжете отново ще бъде селектиран от Методи Здравков, който изведе България до 14-ото място в Мексико Сити. В началото на май ще бъде избран новият национален треньор на „Отбор на надеждата”, който ще води тима на единадесетото световно първенство по футбол за бездомни хора в Познан (Полша) от 10 до 18 август тази година.