Публикувано на 23 януари, 2018

„Спортс Мениджмънт България” - официален партньор на Hope for The Euro

Добродневно

 

4 март, 2013 година

 

„Спортс Мениджмънт България” стана официален партньор на асоциацията Hope for The Euro, която организира Мондиал за деца от домове до 17-годишна възраст в полската столица Варшава. Това дава възможност България да бъде представена и на второ световно първенство по футбол, освен на Homeless World Cup, през лятото на 2013 година. Състезанието ще се проведе на 15 и 16 юни на стадиона на „Легия” (Варшава) и в него ще се включат деца от 24 страни.

Теренът на големия стадион ще бъде разделен на четири равни части и на всяка от тях ще се играят мачове във формат с шестима полеви играчи и вратар. За Полша ще заминат общо 10 играчи, които ще бъдат селектирани от домове за деца лишени от родителска грижа в три града – Стара Загора, Благоевград и Враца. Националите ще бъдат избрани на база представянето им в турнир, който ще се проведе в София през април, както и след контролни срещи във всеки от градовете. Играчите ще бъдат селектирани от спортно-техническия директор на „Отбор на надеждата” Методи Здравков, който изведе България до 14-а позиция на Homeless World Cup в Мекскио Сити през октомври, миналата година.

 

Същевременно в неделя в София се проведе вторият от десетте турнира за селектиране на мъжкия и женския тим, които ще представят страната ни на световното първенство по футбол за бездомни хора в Познан (Полша) от 10 до 18 август. В надпреварата се включиха общо 10 дами и 25 младежи, разпределени в състави от Благоевград, Враца и София.