Публикувано на 25 януари, 2018

Треньори на „Юнайтед” подготвят „Отбор на надеждата” за световното

Добродневно

21 юни, 2013 година

 

За втора поредна година генералният спонсор на „Отбор на надеждата” GLOBUL осигури тренировъчен лагер на играчите от тима със специалисти от школата на „Манчестър Юнайтед”.

Тренировките с представители на шампиона във Висшата лига в София са съществена част от подготовката на мъжкия и женския национален тим за предстоящото им участие на световното първенство за бездомни хора в Познан (Полша) през август.

 

Кампът с участието на треньори от „Юнайтед”, който GLOBUL организира, беше открит в понеделник от легендарния защитник на „червените дяволи” Гари Палистър и продължи пет дни. В първите четири дни в тренировките участваха над 100 деца от отборите, класирани на първите три места в турнирите по футбол за момчета във възрастовите групи 5-и – 7-и и 8-и – 10-и клас от „Ученически игри“ 2012/2013 г.

Очаква се лагерът да бъде сериозен стимул за дамите от „Отбор на надеждата” преди заминаването им в неделя за Мюнхен. На 25 и 26 юни в германския град националките ще се включат в надпреварата за Европейската купа за бездомни хора. Там те ще срещнат съставите на Шотландия, Холандия и Германия. Състезанието при мъжете ще е още по-оспорвано, тъй като в него ще вземат участие 12 отбора, но България няма да бъде представена в него.