Публикувано на 25 януари, 2018

Мъжете с Купата на град Познан, жените – 7-ми в света

Добродневно

 

18 август, 2013 година

 

Смайващ успех пожъна националният ни тим по стрийт футбол на световното първенство по футбол за бездомни хора. България спечели Купата на град Познан и завърши на 17-то място в крайното класиране на престижния турнир, а дамският ни отбор победи Полша с 5:0 и зае 7-мо място в света! Съвсем малко не им достигна да са в Топ 4, но тепърва треньорите ще правят анализи.

Големият победител в световното първенство за бездомни хора стана тимът на Бразилия, побеждавайки състава на Мексико във финалния двубой на мъжкия турнир след изпълнение на дузпи. Срещата завърши при резултат 3:3, въпреки игровото преимущество, което имаха бразилците. Шампионите поведоха с 1:0, но съперникът им успя да изравни. В рамките на няколко минути Бразилия направи аванс от два гола, но Мексико се върна в мача, като изравнителното попадение падна в последните секунди на срещата. На трето място на Мондиал‘ 2013 завърши отборът на Русия, следван от Чили, Португалия, Босна и Херцеговина, Румъния и Индонезия. България завърши на седемнадесета позиция, спечелвайки Купата на град Познан.

В женския турнир миналогодишният шампион Мексико защити титлата си срещу състава на Чили, побеждавайки убедително с 4:1 във финалния двубой. На трета позиция остана тимът на Унгария, следван от Киргизстан, Аржентина, Холандия, България и Полша.