Публикувано на 26 януари, 2018

„Дънди“ ще подкрепя „Отбор на надеждата“ и тази година

Добродневно

25 юни, 2014 година

 

 

„Дънди Прешъс Металс Челопеч” ЕАД остава основен спонсор на „Отбор на надеждата“, стана ясно след подписването на нов договор за основно спонсорство. Компанията подкрепя за трета поредна година скъпите участия на тима на световни първенства и ежегодно организира на националите бенефис в гр. Пирдоп.

 

„Дънди” е международна минна компания със седалище в Канада, чиято дейност обхваща придобиване, проучване, разработка и експлоатация на находища на благородни метали. Генерален спонсор на „Отбор на надеждата” и през 2014 година е телекомуникационната компания GLOBUL, а втори основен спонсор отново са бензиностанции ЕКО.

Междувременно бе обявена и новината, че вратарят от Мали Куаси Ив ще получи шанса да участва с националния „Отбор на надеждата” на световното първенство по футбол за бездомни хора в Чили през месец октомври тази година. Това стана възможно, след като Върховният административен съд постанови вчера, че 18-годишният играч трябва да получи бежански или хуманитарен статут от Държавна агенция за бежанците.

„Много съм благодарен на адвоката си Ивайло Боев, чиято перфектна защита ме спаси от сигурна смърт при евентуална моя депортация в Мали. Щастлив съм също, че ще получа шанс с представянето си на Мондиала в Чили да върна жеста, който българите правят за мен, приемайки ме като един от тях”, коментира Куаси.

Малиецът напуска родината си преди година и половина, след като местни терористи убиват баща му и го заплашват със смърт на религиозна основа. В момента той учи в българско училище и работи във фирма „Дием”, която проектира и изработва нестандартно остъкляване. От септември миналата година е състезател на футзалния отбор на „Футболен клуб Танг Ра”.

 

Останалите състезатели, които ще попаднат в разширения състав на националния „Отбор на надеждата” , ще бъдат обявени от националния селекционер Младен Христов на 13 юли. Тогава ще се проведе последният от десетте турнира между отборите от София, Стара Загора, Лом, Брацигово и с. Доганово. След състезанието Христов ще избере десет полеви играчи, като седем от тях ще участват заедно с Куаси Ив на световното в Чили през октомври.