Публикувано на 26 януари, 2018

Писмото на Георги Господинов до „Отбор на надеждата“

Добродневно

 

13 юли, 2014 година

 

Писателят Георги Господинов, който е посланик на „Отбор на надеждата“, изпрати специално писмо до играчите, избрани в разширения състав на националния тим на България. Най-популярният съвременен български автор беше възпрепятстван да присъства на последния селекционен турнир на проекта за 2014 г., тъй като в момента е в Швейцария, където пише новата си творба. Ето и текстът на писмото:

 

Скъпи момчета, приятели, искам да ви поздравя с няколко думи сега, когато отборът вече е готов.

Нека кажа, че вие вече имате първата си победа. Имате я, преди да сте изиграли първите си мачове.

Победата е в това, че сте показали талант и усилие, за които сте избрани в Отбора на надеждата.

Да, това е победа. За нея искаме да ви поздравим като посланици на този отбор заедно с прекрасната актриса Теодора Духовникова.

Каквото и да се случи оттук нататък на първенството в Чили и в живота ви после, името „Отбор на надеждата” ще бъде завинаги част от вашата лична история.

Да си от отбора на надеждата, значи да си от светлата страна на живота.

Да си от тези, на които се надяваме, защото са достатъчно добри и силни. От сърце ви желаем да се върнете с победи. Но по-важното е никога да не напускате този отбор в живота си. Надеждата е добър дом за всеки от нас.

Каквото и да ви се е случвало дотук, каквито и изпитания да идват след това – бъдете винаги от Отбора на надеждата! Останете в този отбор!

Ние ви вярваме и сме с вас. На добър път!

 

 

Георги Господинов