Публикувано на 26 януари, 2018

„Нестле“ стана партньор на „Отбор на надеждата“

Добродневно

12 август, 2014 година

 

„Нестле България“ АД стана партньор на „Отбор на надеждата“ в годината на своя двадесети рожден ден. Компанията, която е един от най-големите стратегически инвеститори на българския пазар в сферата на хранителната промишленост, подкрепи футболистите от националния тим като допринесе за пълноценното им хранене по време на подготовката им за предстоящия Мондиал.

 

Шест от десетте играчи в представителния отбор на България са момчета от социални институции от провинцията. За да проведат централизирана  подготовка за дванадесетото световно първенство по футбол за бездомни хора в Чили през октомври тази година, те бяха настанени безвъзмездно от SOS детски селища в тяхната база в село Дрен. Всяка вечер шестимата пътуват до София за тренировки на игрище с изкуствена настилка, предоставено от кмета на община „Люлин”.

Изхранването на играчите за периода от 18 юли до 14 септември в голямата си част е поето от „Спортс Мениджмънт България“, официален партньор за територията на страната на фондация Homeless World Cup, която всяка година организира социалния Мондиал.

Подкрепата от страна на „Нестле България” беше изключително ценна за „Отбор на надеждата“ и даде възможност за пълноценно и балансирано хранене на националите. Компанията дари големи количества зърнени закуски, разтворими супи и спагетини, нескафе и вафли. Продукти бяха предоставени и от Българска хранителна банка.