Публикувано на 26 януари, 2018

Атанас Пеев от Б.Т.Р. и Тереза Маринова са новите посланици на надеждата

Добродневно

29 април, 2015 година

 

Тазгодишните посланици на „Отбор на надеждата“ са Атанас Пеев, вокалът на рок група Б.Т.Р., и олимпийската шампионка Тереза Маринова. Те бяха представени на пресконференция, на която бе обявено още, че „Теленор” ще бъде генерален спонсор на тима и през 2015 година. Новината съобщи Ива Караиванова, ръководител секция „Корпоративна отговорност” на мобилния оператор:

„От самото начало вярваме в социалната значимост на каузата, която „Отбор на надеждата“ представлява, а през изминалите три години проектът доказа, че заслужава нашата безрезервна подкрепа. Благодарение на него, десетки младежи с тежка съдба успяха да променят начина си на живот, да станат по-отговорни, дисциплинирани и самостоятелни. Убедени сме, че инициативата ще продължава да се развива все така успешно и сме щастливи, че имаме възможност да допринесем за нейната реализация“.

Тази година проектът разшири обхвата на своите бенефициенти, като освен младежи, настанени в институции, включи и такива, живеещи в лоши условия. Първи сред новите участници в проекта са момчета от столичния квартал „Факултета“.

 

Населените места, които инициативата ще обхване тази година, са с 3 повече от миналата, когато бяха включени София, Пловдив, Стара Загора, Лом, Брацигово и село Доганово. Новите участници в „Отбор на надеждата” са от Варна, Панагюрище и село Разлив.

 

След провеждане на 10 селекционни турнира в София и Пловдив, старши треньорът на националния тим Младен Христов ще определи играчите, които ще получат шанс да представят България на световното първенство в Амстердам от 12 до 19 септември2015 г. Предстоящият Мондиал ще бъде четвърти за „Отбора на надеждата”, който завърши на дванадесета позиция от 42 отбора на миналогодишния шампионат в Чили.