Публикувано на 27 януари, 2018

Борислав Фердинандов е новият селекционер на „Отбор на надеждата“

Добродневно

21 декември, 2017 година

 

 

Бившият треньор на националния тим по футзал за глухи хора - Борислав Фердинандов, ще бъде новият селекционер на „Отбор на надеждата“ през 2018 година. Специалистът беше представен днес на специална пресконференция, организирана от „Спортс Мениджмънт България“ в „Център на надеждата“ – център за активно включване чрез спортна реинтеграция.

 

Фердинандов, който има изкаран „В“ лиценз за треньор по футбол и лиценз за наставник по футзал, води националния тим за глухи хора от 2012 до 2014 година, като успоредно с това е треньор и на ФК „Г“ в столичното първенство по футзал. Същевременно от 2012 година провежда занимания за деца по спортни игри в училища и детски градини в град София.

 

Борислав Фердинандов ще селектира разширен състав на националния „Отбор на надеждата“ от 12-13  души през пролетта на 2018 година, който ще води подготовка през месеците юли и август. Българският тим ще участва на световното първенство по футбол за бездомни хора през следващата година в края на месец октомври, като почти сигурно шампионатът ще се проведе в Латинска Америка.

 

Тази година националният „Отбор на надеждата“ завърши на десета позиция на Мондиала в Осло, Норвегия, под ръководството на Кирил Кюлев, който оваканти поста си, след като замина със семейството си за Канада. Най-доброто постижение на българския тим е девето място от 47 състава на световното първенство за бездомни хора в Амстердам през 2015 година.

 

„Отбор на надеждата“ е проект за социална интеграция на хора в неравностойно положение, който постига 100 процента успеваемост при работата с националните си състезатели през последните 6 години, откакто е създаден.