Публикувано на 15 февруари, 2018

Студенти спечелиха шампионата на България по стрийт футбол

Добродневно

28 юни, 2016 година

 

Отбор от трима студенти, живеещи в София, спечели националното първенство по стрийт футбол на България, организирано от „Спортс Мениджмънт България” и Мини футболна лига. Димитър Митев (Шумен), Антоний Ангелов (Хасково) и Кристиян Маджуров (Бургас) заеха първото място в надпреварата, която се проведе на изкуствения терен на национална спортна база в столичния квартал „Дианабад”. Тримата ще представят България на предстоящото европейско първенство по стрийт футбол в Прора (Германия) от 21 до 25 юли. Към тях се присъедини и Андрей Павлов от Пловдив, който беше избран от националния селекционер Кирил Кюлев за най-полезен играч на турнира извън тима на победителите. 

 

Тримата победители заедно с Виктор Кирков, изпълнителен директор на компанията „Спортс Мениджмънт България”, и националният селекционер Кирил Кюлев (в средата)

 

 

За национала Димитър Митев това ще бъде второ участие на европейско първенство по стрийт футбол. Той беше част от отбора, който миналата година завърши на трето място в шампионата. Генерален спонсор на националния тим тази година ще бъде компанията „ДИЕМ” ООД, която търгува с обзавеждане за бани.


Националният шампионат се проведе в четири града – София, Пловдив, Варна и Казанлък. Тъй като във Видин не беше организиран регионален турнир, отбор от този град пътува до София за участие в квалификациите и получи правото като втори в класирането да се включи във финалния турнир. Най-добрите стрийт футбол състави от тпетте града излъчиха шампиона, след като изиграха по два мача помежду си по системата „всеки срещу всеки”. Победителите от София завършиха с актив от 19 точки, следвани от представителите на Пловдив (17 т.) и Видин (11 т.)


Тримата студенти, които взеха купата, са част от аматьорския отбор „Комплексарите”, който спечели турнира Neymar Jr's Five. Те ще представят България и на международен турнир в Бразилия от 6 до 9 юли, който ще се проведе в родния град на бразилската звезда Неймар - Прая Гранде. Там ще премерят сили с останалите близо 50 национални шампиони на държави от 6 различни континента. Залогът за първото място е среща с нападателя на Барселона във футболното сърце на Каталуния – стадион "Камп Ноу".

 

Снимки: Мария Колишева