Публикувано на 16 февруари, 2018

Висока международна оценка за Европейското по футбег в София

Добродневно

29 юни, 2015 година

 

 

Организаторите на европейското първенство „Спротс Мениджмънт България („Sports Management Bulgaria“) и Urban Komba Footbag Club получиха изключително висока оценка от международната федерация в този спорт и дори бе обсъдена възможността София да бъде домакин на световния шампионат през 2017 година.

 

 

На 17-ото европейско първенство по футбег в София, което завърши в неделя вечер, Карим Даук от Швейцария участва и в трите финала на хек над мрежа. Той спечели титлата в мача на сингъл срещу актуалния световен шампион на двойки Артур Ледаин (Франция), който беше най-атрактивният състезател на Евро 2015. Трети в класирането остана германецът Ясин Катеб. В следващите два двубоя Даук остана със сребърните медали.

 

 

Във финала на смесени двойки партньор на Даук беше словенката Лена Млакар, а техни съперници – германецът Ив Крейл и рускинята Юлия Клоуда. Даук и Млакар успяха да вземат безпроблемно първия гейм, но в следващите два Крейл и Клоуда нозиграха противниците си и спечелиха златните медали. Трети завършиха Артур Ледаин и финландката Пия Тантаримаки.

 

 

Най-очакваният мач беше този на двойки при мъжете, в който германците Ив Крейл и Флориан Гьотце защитиха титлата си срещу Даук и французина Гриша Теленбах с победа с 2:0 гейма. Бронзовите медали в тази дисциплина спечелиха германците Ули Хазе и Андреас Волф.

 

В състезанието на фрийстайл очаквано доминираше чехът Вашек Клоуда, който спечели трите финала в дисциплините, които се играха в събота. По-късно вечерта обаче 12-кратния световен шампион изкълчи глезена си при улична демонстрация в центъра на София. Това даде възможност на сънародникът му Милан Бенда да вземе златния медал в дисциплината „рутин”, която се проведе в неделя.

 

Най-добре от българските състезатели се класира Росен Русев, който зае десета позиция от общо 30 състезатели в надпреварата на сингъл на хек над мрежа. Той получи и специален подарък от Ирена Димитрова, директор на Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” към Столична община. В състезанието на двойки Радослав Русев и Иван Станев завършиха на единадесето място от 23 отбора.