Публикувано на 17 февруари, 2018

Футболна лига с международно участие стартира и в София

Добродневно

12 август, 2015 година

 

 

„Мини футболна лига – България”, в партньорство със „Спортс Мениджмънт България”, ще организира целогодишно първенство по мини футбол в гр. София, което ще дава възможност и за международна изява.

 

Шампионатът ще започне на 26 септември в многофункционалната спортна зала в столичния квартал „Челопечене” и няма да има типичните за другите аматьорски лиги тримесечни прекъсвания през зимата. През предстоящия сезон „МФЛ – България” ще има първенства в минимум още шест населени места - Варна, Пловдив, Бургас, Силистра, Белослав и Страшимирово. Регионалните шампионати ще приключат в средата на месец април догодина, като всеки от победителите в различните градове ще получи право на безплатно участие в републиканското първенство по мини футбол, което ще се състои в периода от 27 до 29 май 2016 г. в курортен комплекс „Константин и Елена”. Съставите до четвърто място в класирането на градските първенства също ще могат да участват при преференциални финансови условия в националното първенство.


Победителят от републиканския шампионат ще получи право за участие в първия клубен балкански шампионат Balkanian cup of champions, включващ отбори от Румъния, Сърбия, Македония и др. По време на републиканското първенство ще бъдат селектирани и 10 футболисти (2 вратаря и 8 полеви) от различни български отбори, които ще получат повиквателни за 5-дневен безплатен лагер на националния отбор на „МФЛ – България” и ще представят страната ни на първия международен турнир Balkanian Cup 2016 през месец септември. 


Таксата за участие в столичната Мини футболна лига ще бъде най-ниската за града – 50 лева за мач от две полувремена по 25 минути. Форматът на състезанието е вратар и петима полеви играчи. Мениджър на „МФЛ – София” е националният селекционер на „Отбор на надеждата” Младен Христов