Публикувано на 14 юни, 2018

Вратарят от Мондиал’2014 се включи в изложба

Добродневно

Ръкавица на Куаси Ив е сред предметите в „89 пътя на миграцията”

 

 

 

Вратарят на „Отбор на надеждата” Куаси Ив се включи във фото-предметната изложба „89 пътя на миграцията”. Той предостави своя ръкавица, с която бранеше вратата на националния ни тим на Световното първенство по футбол за бездомни хора през 2014 година.

 

Куаси, който е с малийски произход и бе с бежански статут по времето, когато стана част от „Отбор на надеждата”, прие с радост поканата да участва в изложбата, чиято идея е да се открият „различните нюанси на един естествен за човечеството процес, в който нищо не е просто черно или бяло”. Автори в „89 пътя на миграцията” са българи, мигрирали извън страната след промените през 1989 година, вече завърнали се от чужбина, както и чужденци, установили се в България. Всеки от фотосите или предметите, които посетителите на концептуалното пространство „Portrait” ще видят, отразяват мигрантския път на авторите и е придружен от кратка история.

 

 

Изложбата „89 пътя на миграцията“ ще продължи до 15 юни и е част от международния проект Outcast Europe по програма „Европа за гражданите” 2014-2020. Проектът се реализира в България, Гърция, Македония, Сърбия, Чехия и Унгария, а финалът му предвижда международна изложба в Атина през септември, 2018 година. Част от нея ще бъдат всички 89 предмети, изложени преди това в България.

Съорганизатор на изложбата е сайтът „Младите успели българи”.