Публикувано на 11 август, 2018

Днес се тегли жребият за Световна купа за деца в неравностойно положение

Добродневно

 

На официална церемония в зала „Витоша“ на столичния хотел „Маринела“ днес в 14:00 часа ще бъде изтеглен жребият за започващата в неделя Световна купа SATUC - турнир за деца в неравностойно положение, организиран от едноименната фондация на принцесата на Катар Шейкха Ал Тани и Българския футболен съюз.

 

Българският отбор, като представител на страната-домакин на второто издание на състезанието, ще бъде водач на група А и ще участва в мача на откриването на 12 август.

 

Преди тегленето на жребия отново в зала „Витоша“ ще се проведе и пресконференция с участието на Шейкха Ал Тани, заместник изпълнителния директор на БФС Павел Колев и изпълнителния директор на „Спортс Мениджмънт България“ Виктор Кирков, партньор на фондация SATUC за България.

 

В неделя, 12 август, от 15:00 часа, на официалния терен в Национална футболна база „Бояна“, ще се състои церемонията по откриване на шампионата, в която ще бъдат представени всички отбори, а стартът ще бъде даден от принцесата на Катар и президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. В събитието участие ще вземат Нина Николина и Магическите гласове на България, а сред официалните гости личат имената на посланици на държавите-участнички, представители на българските държавни институции, както и световноизвестни футболни личности, подкрепящи благородната кауза.