Публикувано на 22 август, 2018

Sports Management Bulgaria благодари на БФС

Добродневно

Виктор Кирков, собственик и изпълнителен директор на Sports Management Bulgaria Ltd.

 

Точно преди една седмица завърши Световна купа по футбол за деца в неравностойно положение SATUC, която се проведе на Национална футболна база "Бояна". Събитието беше организирано съвместно от Български футболен съюз и фондация SATUC на катарската принцеса Шейкха Ал Тани. Най-отговорно мога да заявя, че над 80% от работата по провеждането на турнира беше свършена от екипа на националната асоциация. Никога не съм имал притеснения да критикувам БФС, когато е имало причини за това, но за проявения професионализъм и перфекционизъм при организацията на световното първенство, заместник-изпълнителният директор на съюза Павел Колев и екипът му заслужават огромно БРАВО. В тази връзка Sports Management Bulgaria изпрати благодарствено писмо до президента на БФС Борислав Михайлов, което може да бъде прочетено по-долу.

"Уважаеми г-н Михайлов,

Бих искал да изразя своята огромна благодарност към Български футболен съюз за отличната организация на Световна купа по футбол за деца в неравностойно положение SATUC, която се състоя в София от 10 до 17 август 2018 г. Провеждането на този значим спортен форум със социална цел донесе огромен престиж на България и промени светоусещането на над 90 подрастващи от 12 страни, живеещи без родител или в много лоши условия. Футболът не е просто игра и това се видя много ясно по време на световния шампионат в София, който се превърна в платформа за създаване на приятелства между представители на различни раси и култури.

Благодаря Ви, че Български футболен съюз не пести средства и осигури за всички участници в турнира петзвезден лукс и комфорт и отлична храна. Благодаря Ви, че отделихте бюджет и за забавления на играчите, които им дариха няколко часа нормално детство, каквото те не са имали. Благодаря Ви най-вече за перфектното провеждане на футболния турнир, който даде шанс на деца в неравностойно положение да представят страните си и да се почувстват значими.

Независимо от отделените средства обаче шампионатът нямаше да бъде толкова успешен без изключителния професионализъм на ангажираните с организацията му членове на екипа Ви. Павел Колев, Ивета Банкова, Боряна Стойчева, Христо Запрянов, Виктор Игнатов, Борислав Лучев, Драгомир Драганов и Явор Маринов положиха неимоверни усилия и проявиха стоическо търпение през последния един месец, за да може България да бъде достоен домакин на световна купа по футбол.

Вярвам, че провеждането на това световно първенство по футбол за деца в неравностойно положение в София няма да е еднократно и ще намери своето логично продължение и в следващите години."