Публикувано на 17 септември, 2018

Песни и танци на дипломирането на възпитаниците на „Център на надеждата”

Добродневно

С много песни, танци и смях бе отбелязано дипломираното на новите възпитаници на „Център на надеждата”. Тържеството се състоя в петък, като децата участваха и в подготовката. С помощта на преподавателите си, малчуганите, които са от Център за настаняване от семеен тип за деца „Детска къща Конкордия” в град Божурище, подредиха трапезата, която изобилстваше от лакомства, и надуха десетки балони, които по-късно се надпреварваха да пукат.

 

 

Любими детски песни звучаха на партито, а след музикалната част, всички заеха места на меката мебел, за да поговорят за последно с преподавателите си. Възпитаниците на „Център на надеждата” слушаха с широки усмивки колко и как са се променили в знанията и поведението си за краткото време, в което са посещавали заниманията, и колко нови умения и личностни качества са успели да придобият. И не на последно място – колко много нови мечти са открили за сбъдване.

 

 

 

Кратката, но силно емоционална беседа, бе проведена с децата от Ирина Апостолова, която е начален учител по образование, Веси Маркова, преподавател по математика, Любомир Тасев и Младен Христов, които са сред треньорите в „Център на надеждата“. Те поощриха децата да продължават своето израстване, да развиват нови умения, да запомнят всичко научено в центъра и никога да не се отказват от мечтите си, защото сбъдването им зависи от самите тях. На сбогуване децата бяха приятно изненадани от новината, че могат да задържат плюшените играчки, с които са прекарвали всеки ден в „Център на надеждата”. Така, когато някои от тях почувства, че преподавателите и заниманията им липсва, може да гушне своята плюшена играчка и да си спомни с усмивка.