Публикувано на 13 януари, 2018

Методи Здравков ще води „Отбор на надеждата“ на Мондиала в Мексико

Добродневно

 

 

30 ноември 2011 година

„За мен това е огромна отговорност, тъй като за първи път от 14 години български футболен отбор отива на световно първенство“, коментира спортният журналист Методи Здравков новината, че именно той ще води националния ни тим на световното първенство за бездомни в Мексико догодина.

 

Методи Здравков, който е син на футболната легенда Радослав Здравков, беше официално представен на специална пресконференция в зала „Родина“ на Национален стадион „Васил Левски“ в сряда. На събитието присъстваха още Димитър Пенев, който ще селектира участниците на Мондиала, и Виктор Кирков, изпълнителен директор на фирмата „Спортс Мениджмънт България”, организатор на проекта "Отбор на надеждата".

 

„Имаме големи надежди за представянето ни в Мексико, но не това е най-важното. За мен приоритетно е ежедневната работа с младежите, която да им помогне да се интегрират в обществото и да започнат нормален живот”, сподели Методи Здравков, който е старши треньор на софийските отбори от бездомни младежи от създаването на проекта.

 

Футболната кариера на 31-годишния специалист минава през детско-юношеските школи на португалските „Пасош де Ферейра”, „Варзим” и „Шавеш”, както и на българския ЦСКА. През последните 14 години в свободното си време Методи Здравков тренира  аматьорски отбори по мини футбол и футзал и печели много отличия.

 

На пресконференцията в зала „Родина“ селекционерът Димитър Пенев заяви, че въпреки многото си ангажименти, ще наблюдава последните няколко турнира на участниците в проекта през пролетта на следващата година, за да определи състава на националния тим, който ще представи България на Мондиала. „Селекцията за такъв голям футболен форум е изключително важна. Тъй като няма да имам възможност да присъствам на всички турнири, ще се допитам и до други футболни специалисти – известни имена, които зная, че следят отблизо работата с момчетата”, каза наставникът на четвъртите в света от 1994 г.

 

Същевременно фондация Homeless World Cup, организатор на световното първенство за бездомни, обяви, че турнирът ще се проведе между 6 и 14 октомври догодина на „Площада на Конституцията” в Мексико Сити. В него ще вземат участие рекорден брой отбори – 56 мъжки и 16 женски.