Публикувано на 05 май, 2019

Папа Франциск става фен на „Отбор на надеждата“

Добродневно

Репортерът на Би Ти Ви Петър Нанев подари на влиятелния политик фланелка на тима

 

 

Папа Франциск получи специален подарък още при пристигането си в София. След кацането на самолета с делегацията, репортерът на Би Ти Ви Петър Нанев подари на влиятелния политик фланелка на „Отбор на надеждата“, който представя България на Световното първенство по футбол за бездомни хора. Фланелката е с номер 3 – щастливото число на папата.

 

„Казах му, че му нося един много специален подарък от едни много специални хора. Това е фланелката на националния отбор на бездомните – „Отбор на надеждата“. За никого не е тайна, че папата е изключителен фен на футбола. Неговият любим аржентински отбор е „Сан Лоренсо“, но нямаше как да го изненадаме с нещо от ранга на Меси или Роналдо. Предполагам , че той е виждал много пъти тези хора на живо…“, споделя Петър Нанев и подчертава посланието на подаръка – „футболът може да интегрира и спортът да спасява хората така, както предполагам, че и папата намира доста общи неща между спорта и религията, вярата. Защото пък за някои хора футболът е наистина религия и вяра“. Журналистът Петър Нанев, който пътува в самолета с делегацията, сподели впечатлението си за папата, описвайки го като „лъчезарен“ и „достъпен“ човек.

 

Очаквайте утре подробният репортаж на Петър Нанев, в който папа Франциск получи като подарък фланелка на „Отбор на надеждата“.

 

Журналистът Петър Нанев на живо в предаването "Тази неделя"

 

Снимка: Би Ти Ви