Публикувано на 06 май, 2019

„Отбор на надеждата” към папа Франциск: Помогни на хората по целия свят да получат шанс да променят живота си към по-добро

Добродневно

„Помогни на хората по целия свят да получат шанс да променят живота си към по-добро”, това е посланието на „Отбор на надеждата” към папа Франциск. „Колко мъдро са го написали момчетата”, коментира Петър Нанев в предаването „120 минути”. Журналистът на Би Ти Ви подари на влиятелния политик фланелка на „Отбор на надеждата”, на която бе изписано специалното послание към него.

 

Папа Франциск е почитател на популярната игра, което е сред причините Петър Нанев да избере за подарък фланелка на националния отбор, който всяка година представя България на Световното първенство по футбол за бездомни хора. Другата е целта на проекта, който „Спортс Мениджмънт България” реализира у нас, а именно – предоставянето на възможност на младежи в неравностойно положение да променят живота си към по-добро. Резултатите са впечатляващи, а основната мисия на „Отбор надеждата” подчерта и мениджърът на тима Виктор Кирков в репортажа, който бе излъчен на 6 май по време на специалното студио на Би Ти Ви, проследяващо гостуването на папата у нас.

 

 

 Виктор Кирков, мениджър на "Отбор на надеждата", и момчетата от тима подписаха фланелката с посланието, която журналистът Петър Нанев подари на папа Франциск

 

 

„Какъв би бил по-добър подарък за папата, човек, който подава ръка, гради мостове… Спортът също е един огромен мост, който сближава и обединява хората”, коментира Петър Нанев в предаването „120 минути” и подчерта мисията на „Отбор на надеждата” да подпомага младежи в неравностойно положение. „Това са хора, които са били в изключително трудна ситуация и са успели чрез спорта да победят едно огромно предизвикателство, пред което животът ги е изправил още като деца. Да, тези момчета нямат „Златна топка”, нямат световната титла или не са спечелили Шампионската лига, но всяко едно от тези момчета, които са минали през националния отбор за бездомни днес има образование, работа, издържа се само и е напълно интегрирано. Така че прекрасен пример…”.

 

 

Репортажът на Петър Нанев от пътуването с папа Франциск до България бе излъчен и в централните новини на Би Ти Ви на 5 май.

 

 

Снимки: Би Ти Ви