Публикувано на 08 май, 2019

Ватикана пусна новина за „Отбор на надеждата”

Добродневно

 

Трогателният подарък на „Отбор на надеждата”, който журналистът на Би Ти Ви Петър Нанев поднесе на папа Франциск при пристигането му в България, беше отразен и от VaticanNews – новата информационна система на главата на Римокатолическата църква. Сайтът на Ватикана е достъпен на повече от 20 езика и ежедневно се посещава от хиляди хора от различни краища на света, а фейсбук страницата му е харесана и последвана от близо 3 млн. и половина души.

 

Статията е посветена на полета на папа Франциск до България, при който бе придружен от десетки журналисти. В текста се споменава краткото обръщение на влиятелния политик, в което той благодари на журналистите за тяхната работа.

 

“След краткото им приветстване, папа Франциск поздрави един по един репортери, фотографи и оператори. Те му поднесоха символични подаръци, сред които рисунки и книга за Китай. Българските журналисти подариха на папа Франциск фланелка на българския национален отбор за бездомнихора с номер 3 и надпис: „Team of Hope Bulgaria, Francesco”, пише в статията на Vatican News.

 

Припомняме, че „Отбор на надеждата” - тимът, който представя България на Световното първенство по футбол за бездомни хора, изписа на фланелката и специално послание към папа Франциск: „Помогни на хората по целия свят да получат шанс да променят живота си към по-добро”.