Публикувано на 18 юни, 2019

BNR, 17.06.2019г.: "Отбор на надеждата" се подготвя за Световното първенство в Кардиф

Добродневно
Играчи от пет населени места влязоха в националния „Отбор на надеждата“, който това лято ще представя България на Световното първенство по футбол за бездомни хора в Кардиф, Уелс. На 15 юни започна подготвителният лагер на десетте избрани момчета. Тренировките ще се водят от националния селекционер Борислав Фердинандов, като ще му помага Младен Христов, който три години беше национален селекционер преди това.
 

В отбора има младежи от София, Пловдив, Сливен, село Борован и село Микрево, като 8 от тях ще заминат за първенството на 25 юли. Сред тях е голямата футболна надежда Асен Трайков от кв. „Филиповци“. Той имаше солидни заслуги за спечелването на бронзовите медали от тима на България по време на Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение SATUC през лятото на миналата година. Трайков, който беше капитан на националния отбор, получи индивидуалния приз „Най-добър вратар“ на първенството. 

 

Тази година „Отбор на надеждата“ е подкрепен финансово от „Дънди Прешъс Металс“, Програма за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община, „Бестимекс“ и Френския институт.

Пожелаваме успех на момчетата от българския „Отбор на надеждата"!

 

* Последвайте връзката:

* Заглавие и текст: БНР