Публикувано на 18 юни, 2019

Нова ТВ, "Здравей, България", 17 юни, 2019г.: "Отборът на надеждата" ще участва в Световното първенство по футбол за бездомни

Добродневно

Момчетата имат 40 дни за тренировки

 

 

„Отборът на надеждата”. Това са момчетата, които тази година ще отидат на Световното първенство по футбол за бездомни. Те вече се подготвят за него. Имат 40 дни за тренировки.

„Нарича се „Homeless World Cup” световно за бездомни, но участват всякакъв тип хора, които имат нужда от социална интеграция. Някой участват с нарко- и алкохолно зависими. Ние участваме с младежи от институции и махали които живеят в незаконни постройки или лоши битови условия”, обясни пред NOVA създателят на отбора Виктор Кирков.

Той добави, че най-малкият футболист в „Отбора на надеждата" е на 16, а най-големият – на 18. „В интерес на истината сме имали отбори, които са можели да влязат в осмицата, но все в мача, в който трябва да спечелим, за да се класираме момчетата губят увереност, но аз го разбирам това. Нормално е след като цял живот те убеждават, че ти си втора ръка човек.  трудно е за 40 дни да променим манталитета”, коментира Кирков.

 

*Заглавие и текст: "Здравей, България", Нова тв

*Последвайте връзката: "Здравей, България", Нова тв