Публикувано на 21 юли, 2019

Предложенията ни за реформа в детско-юношеския футбол получиха широк отзвук

Добродневно

Предложенията за реформа в детско-юношеския футбол, които „Спортс Мениджмънт България“ отправи към министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев, получиха широк обществен отзвук. Препоръките за стартиране на положителна промяна в развитието на популярния спорт в страната бяха изпратени в началото на юли и съдържат 10 стъпки.

 

Детайли за предложенията може да прочетете тук:  "Спортс Мениджмънт България" инициира реформа в детско-юношеския футбол

 

Два от популярните спортни сайтове – „Спортал“ и „Витоша нюз“, обърнаха специално внимание на препоръките и ги публикуваха изцяло:

 

 

 

 

       

 

 

Същевременно Светла Димитрова от БНР и Владимир Николов от „Дума“ направиха обширни интервюта по темата с изпълнителния директор на „Спортс Мениджмънт България“ Виктор Кирков:

 

 

 

 

 

Още с публичното си оповестяване, предложенията на „Спортс Мениджмънт България“ получиха детайлно медийно отразяване, както и положителна оценка от някои от най-големите клубове в страната. На специална пресконференция в петък (19 юли) новото ръководство на детско-юношеската школа на ПФК „Левски“ обяви предприети мерки за реформа, които до голяма степен съвпадат с препоръките на „Спортс Мениджмънт България“. Директорът на детско-юношеската школа на ПФК „Левски“ Йончо Арсов обяви, че децата, които играят футбол 11 (т.е. от 13-годишни) в клуба, в бъдеще няма да заплащат такси. Предприети са дейности за ремонтиране на клубната инфраструктура. Предвижда се назначаването на двама възпитатели в общежитието на клуба, съобразно философията на ДЮШ „Левски“ да се заложи на изграждането преди всичко на добри и образовани хора в процеса на създаването на професионални футболисти. В предприетата реформа в ДЮШ „Левски“ се акцентира и върху хранителния режим. На много родители вече са раздадени програми за правилно хранене, написани на разбираем за децата език.